Een woning laten taxeren


Er zijn verschillende manieren om de waarde van een onroerende zaak te bepalen. De bekendste is de taxatie. Hierbij wordt op basis van een onderzoek de objectieve waarde van een woning bepaald. Het taxatierapport bevat een bedrag dat de objectieve waarde (=marktwaarde) van de woning aangeeft.

Wat is een taxatie?
Taxeren is zoals hierboven aangegeven het bepalen van de objectieve waarde van een woning door een onafhankelijk taxateur. Bij de bepaling van de waarde baseert de taxateur zich uitsluitend op objectieve maatstaven, zoals het type woning, perceeloppervlak, de technische voorzieningen, staat van onderhoud en de locatie. Persoonlijke omstandigheden of voorkeuren spelen hierbij geen rol.

Wanneer wordt een woning getaxeerd?
Het bepalen van de objectieve waarde van een woning is belangrijk voor verschillende doeleinden. Reden voor taxatie zou kunnen zijn:

Koop of verkoop van een woning
Hypothecaire financiering met of zonder Nationale Hypotheek Garantie en conform de NWWI eisen
Overdracht van de woning in de familiesfeer
Bij onteigening van de woning
Bepalen van de herbouwwaarde
Bepalen van de huurwaarde bij verhuur
Bepalen van de waarde voor de belastingdienst

Onze taxateur
Onze taxateur B. van Kaam  is in 1999 in de rechtbank te Breda, beëdigd als makelaar-taxateur. In 2002 is deze beëdiging vervangen door een register inschrijving. De naam van dit register is VastgoedCert. Hierin is ook onze makelaar ingeschreven en wel in de kamer MKB/Wonen.  Daarnaast is een makelaar-taxateur verplicht jaarlijks bij te scholen zodat de kennis en ethiek op peil blijft en dagelijks kan worden toegepast.
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring