Vijf tips voor een altijd opgeruimd huis

Altijd een opgeruimd huis. Vraag jij je ook wel eens af hoe anderen dat toch steeds voor elkaar krijgen? Wil jij dat ook maar weet je niet hoe? Met deze 5 tips lukt het jou ook. De stappen zijn simpel en kosten weinig tijd.
 

Stap 1: Bij het opstaan

Maak 's ochtends als je bent opgestaan, meteen je bed op. Trek de deken glad en doe de vuile was in de wasbox. Open de gordijnen en zie daar: de slaapkamer is al op orde. Dat geeft een goed gevoel voor het begin van de dag. En het is helemaal heerlijk als je 's avonds in een net opgemaakt bed kan duiken.
 

Stap 2: De keuken

Een opgeruimde keuken maakt een wereld van verschil in je woning. Dus beschik je over een vaatwasser? Ruim die in de ochtend uit, nog voordat je aan het ontbijt begint. Zo is die direct klaar voor de rest van de dag. Na het ontbijt kan alles gelijk in de vaatwasser en blijft het aanrecht mooi leeg. Heb je geen vaatwasser? Was dan de spullen die je hebt gebruikt voor het ontbijt, meteen even af. Meestal is het maar heel weinig, dus is het zonde om het te laten ophopen. En nu je toch bezig bent: haal een doekje over de ontbijttafel en het aanrecht. Dan is het allemaal weer lekker schoon. Heb je 's ochtends daar écht geen tijd voor, zet de vaat dan in de wasbak. Zet het níet op het aanrecht, want dan is de kans groter dat de boel er anger blijft staan en dat het gaat ophopen. Doe de afwas alsnog zodra je thuis komt.
 

Stap 3: Een dagelijks rondje

Wat mensen die altijd een opgeruimd huis hebben dagelijks doen, is een rondje maken langs alle ruimtes in de woning om rondslingerende spullen terug op hun plek te leggen. Maak daarvoor een vaste route, dan krijg je er snel handigheid in. Kijk in alle kamers of er nog vuile was ligt of vergeten kopjes of borden. En neem in je rondje ook dingen mee die in de vuilnisbak kunnen zoals lege verpakkingen of lege wc-rollen.
 

Stap 4: De badkamer

De badkamer is een plek die intensiever gebruikt wordt dan veel mensen zich realiseren. Minstens twee keer per dag komen alle bewoners daar langs om tanden te poesten, haren te kammen en te douchen. Haal na het tandenpoetsen even een doek door de wasbak en over de plek waar de tandenborstels staan. Dan blijft het altijd lekker fris.
 

Stap 5: Een wasje draaien

Nu je toch in de badkamer bent: controleer of je genoeg was hebt om de wasmachine aan te zetten. Door daar dagelijks naar te kijken, voorkom je dat je op een dag met een berg was zit waar je niet doorheen komt. Zoek een moment op de dag waarop je de was ook kunt wegwerken; te drogen hangen, opvouwen en in de kast leggen.


Met deze 5 tips gaat het jou ook lukken om elke dag een opgeruimd huis te houden. Hoe fijn is dat!

Wil je nou je te koop staande woning extra opruimen omdat er kijkers komen, dan hebben we dit artikel met tips voor je: Zo maakt uw huis de beste indruk