De aankoop van een woning


Als u een woning wilt kopen, neemt u waarschijnlijk één van de grootste financiële beslissingen in uw leven. Het is daarom van groot belang dat u dit proces zorgvuldig voorbereidt en dat u zich op een professionele wijze laat begeleiden. Graag helpen wij u op weg met informatie die van wezenlijk belang kan zijn bij de keuzes die u maakt en de stappen die u neemt. Voor het kopen van een huis hebben wij een praktisch plan van aanpak.

In ACHT stappen leiden wij u naar uw droomhuis.

 
1.Wij denken dat u zelf uitstekend een woning op internet kunt zoeken. Echter wij merken steeds meer dat niet alle sites bij u als consument bekend zijn. Wij helpen u graag op weg en verwijzen u door naar de links die wij op onze site hebben geplaatst. Op die sites kunt u een keuze maken uit het meest actuele aanbod, met name ook dat van onze NVM collega’s.

2. Bezichtiging
U gaat de woningen van uw keuze goed en zorgvuldig bekijken. Wij helpen u daarbij en letten alvast op de bouwkundige staat, het onderhoud en eventuele gebreken. Alles wat de kwaliteit en prijs van de woning kan beïnvloeden, wordt in grote lijnen beoordeeld.

3. Kwalitatief en bouwkundig onderzoek
Als u een uitgesproken voorkeur heeft is het tijd voor gedegen onderzoek. Wij bekijken welke rechten of plichten bij de woning horen. Gekeken wordt o.a. naar kadastergegevens, bestemmingsplannen, juridische aspecten, erfrecht, kwalitatieve verplichtingen. En of er eventueel kosten te maken zijn voor onderhoud. Waar nodig schakelt uw makelaar daarbij deskundige hulp in, bijvoorbeeld voor een bodemonderzoek.
    
4. Onderhandelen
Tijd om een bod te doen en te onderhandelen. U heeft nu zekerheid over de kwaliteit en staat van onderhoud van de aangeboden woning en weet wat de woning waard is. U kunt een eerste bod doen. Wij kunnen in goed overleg met u onderhandelen over de prijs en de bijkomende condities. Nadert overeenstemming, dan kunt u alvast een optie nemen op de aankoop van het huis.
   
5. Opstellen overeenkomst (met bedenktijd)
De afspraken worden vastgelegd. Als u het eens bent met de verkopende partij, wordt de koopakte opgesteld. Wij kunnen dat voor u verzorgen, of zorgen voor de controle als de verkopende partij de akte opstelt. U heeft tot drie werkdagen na het sluiten van de akte het recht om van de koop af te zien.
 
6. Financiering regelen
Nu moet u de financiering rondmaken, wij zelf verzorgen dat niet. Wij zijn er van overtuigd dat de moderne makelaar niet alle disciplines moet willen beheersen en dat, wil hij professioneel werken, hij zich moet specialiseren. Wij kennen onze beperking en verwijzen u graag door naar  eveneens zeer professionele partners die passen bij onze bedrijfsfilosofie.
    
7. Overdracht van de woning
Tijd om naar de notaris te gaan voor de overdracht van de woning. De aktes worden ondertekend: de akte van levering en meestal ook de hypotheekakte. Wij zorgen dat al de nodige gegevens op de goede manier zijn aangeleverd. U bent nu de eigenaar van uw droomhuis.
    
8. Zekerheid bij geschillen
Wij zijn aangesloten bij een professionele beroepsvereniging de NVM. Dat biedt u bij klachten of geschillen de zekerheid dat er altijd een aanvaardbare oplossing wordt gevonden. Meestal gaat dat in goed overleg. Maar komt u er samen niet uit, dan is er de onafhankelijke Geschillencommissie. Daarnaast hebben wij een bedrijfs- en beroeps aansprakelijkheidsverzekering die slechts professionals kunnen afsluiten.
 

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring