5 Tips voor een probleemloze verhuizing

Wanneer uw huidige woning is verkocht en u een nieuw droomhuis heeft gevonden, als alle handtekeningen zijn gezet en u weet wanneer u in uw nieuwe woning kunt, dan is het nu tijd om de verhuizing te plannen. Verhuizingen kunnen erg stressvol zijn, dus is het belangrijk die tijdig te organiseren. Wij van Van Kaam Makelaardij geven u graag vijf tips om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.


1. Maak een duidelijk plan voor de verhuizing

Een duidelijke planning met een uitgebreide checklist biedt houvast tijdens de hele verhuizing – zowel bij de voorbereiding als op de dag zelf. Er zijn verschillende websites die hier dieper op in gaan en kant-en-klare verhuislijsten aanbieden. Bovendien zijn er diverse apps die hierbij ook kunnen helpen. Op de lijst zet u alles wat er geregeld moet worden met de relevante data en noteert u wat u allemaal nodig heeft. Denk hierbij aan zaken als inpakmaterialen, een inventarisatielijst voor de verhuizer, spullen die eventueel gehuurd moeten worden en het overzetten van uw energieleverancier en internetprovider.


2. Pak uw spullen zorgvuldig in

Door tijdig te beginnen met inpakken, wordt later veel tijd en stress bespaard. Begin met spullen die u niet vaak gebruikt. Bijvoorbeeld de spullen die in de kelder, zolder of garage staan. Boeken kunnen ook vaak al vroeg een doos in. Waardevolle spullen kunt u het beste in de originele verpakkingen vervoeren. Bubbeltjesplastic en dekens zijn ook goede materialen om kwetsbare goederen te beschermen.


3. Schakel een verhuisbedrijf in

Een goed verhuisbedrijf kan u heel veel werk uit handen nemen. U houdt het overzicht terwijl de verhuizers het zware werk op zich nemen. Bovendien heeft een verhuisbedrijf meestal de beschikking over de kennis en het materieel om ook goederen als antieke kasten en piano's veilig te verhuizen.


4. Huur eventueel een opslagruimte

Bent u nog aan het verbouwen in uw nieuwe woning? Huur een opslagruimte om uw bezittingen tijdelijk op te slaan. Zo heeft u genoeg ruimte om rustig een nieuwe vloer te leggen en de muren een likje verf te geven, terwijl u toch alvast uw oude huis leeg kunt halen.
 

5. Geef adreswijzigingen door

Het spreekt eigenlijk voor zich maar het kan toch nog gemakkelijk vergeten worden: geef tijdig uw verhuizing en uw nieuwe adres door. Denk hierbij niet alleen aan de post en abonnementen, maar ook uw energieleveranciers en tv-, telefoon- en internetproviders.
Heeft u vragen over uw verhuizing of bent u nog op zoek naar een nieuwe woning? Neem vrijblijvend contact op met Van Kaam Makelaardij via telefoonnummer 0164-233700 of info@vankaammakelaardij.nl.